Dag Sigurds forslag til ”program”:

 

Utover fredag ettermiddag og kveld samles troppene i feriehuset vårt på Fjellvang, eller Fjellvang 15 for å være nøyaktig og for de som allerede nå vil legge inn adressa på GPS'n eller foreta et Gule Sider-/ Google-(be)søk e.l.. De som skal bo i Vangslia Fjelltun, kan selvsagt installere seg der etter hvert som de melder sin ankomst på Fjellvang.

 

For de som ankommer pr tog, vil selvsagt direksjonen ordne med henting på stasjonen.

 

I kveldinga, her foreløpig løselig definert som et høvelig felles multiplum for antall ankomne og økende matlyst, samles vi i Fjellvang 15 for felles bespisning og sosialt samvær. Vi tilbereder suppe-/gryterett eller noe i den duren (kom gjerne med forslag - for ikke å snakke om kokkeferdigheter!) og fordeler de praktiske oppgavene etter beste evne. 

 

Lørdag settes av til fysisk vinteraktivitet tilpasset været og den enkeltes vinnervilje og vintervaner forøvrig. For min egen del innebærer det alpinski og nedoverbakke, for andre kan det innebære mer nordiske grener og betydelig flatere mark. Atter andre kan kanskje tenke seg å spasere til sentrum for å avlegge kaffebaren 'Oss tålåst' et besøk, for eksempel. Eller bare d(r)øse dovent i godt lag i solveggen. Lunsj og den slags får vi avtale underveis. Det mest spektakulære stedet for å nyte både den og utsikten er utvilsomt restauranten på toppen av heisanlegget i Hovden rett opp for sentrum. Men skal alle spise sammen og samtidig, er nok dalstasjonen i Vangslia betydelig bedre egnet.

 

Når det gjelder lørdagskvelden, synes jeg vi skal legge oss på en smule strammere stil og stivere snipp (nåja, alt med måte!), nemlig 3-retters gourmetmiddag i lukket lag på

 'Onkel Pudder' i Vangslia. Dette for den nette sum av kr 600. Da har vi til gjengjeld hele lokalet for oss selv fra når vi måtte ønske og helt til kl. 02.00 om det skulle være aktuelt, inklusive musikkanlegg og dansegolv om det fortsatt er krefter igjen i kroppene etter dagens kraftanstrengelser i høyfjellsfriluft. Egenredigerte pod-/padlister må gjerne medbringes. Drikke må derimot kjøpes hos restauratøren, som tar kr 75 for 0,5 liter Carlsberg. (Høyfjell, må vite.) Fin vin finnes også!

 

Odd Magne oppfordrer: Ta med sangboka fra 01.

 

Så da kan vi jo zum Beispiel si vorspiel kl. 17.00 og festmiddag kl. 19.00, eller noe sånt.

 

Søndag: Frokost / formiddagsmat i Fjellvang 15. Resten vil nødvendigvis avhenge av avreisetidspunkter, avskjedsscener, været og verdenssituasjonen forøvrig. Det er selvsagt full anledning til å gjenta lørdagens vintervirksomhet utendørs for de som ikke fikk nok av den slags på lørdag eller under lørdagens after ski. Vi disponerer leilighetene i Vangslia til kl. 11.00, men bagasje (evt. med eier) kan selvsagt oppbevares på Fjellvang helt til jeg slukker, lukker, låser og reiser, seinest når Dagsrevyen, eller kanskje til og med Sportsrevyen, vel og vakkert er slutt. Kveldsnytt blir nok derimot i seineste laget for min del. Dessuten samkjører jeg jo med en sunnmøring eller to til!

 


Tilbake til Skaga hjemmeside