30 ÅR SIDEN SKAGA

 

REFERAT

 

Helgen 13.-15.oktober var det en noe forsinket 30-års Skaga-fest.

 

Fredag kveld møttes vi på Wesselstuen etter hvert som vi ankom Bergen. Det er kjekt med mobil, da er det ingen sak å samle folk som kommer fra forskjellige steder til forskjellige tider. Det ble en svært hyggelig kveld på by’n.

 

Klokka 10.00 på lørdag var det morgensamling, med noen få alvorsord, samt forsøk på å tyde Dag Sigurds drøm før vi beveget oss mot Ulrikens topp. ”Høyfjell” i noen hundre meters høyde var en uvant glede for østlendinger som ser tregrensen krype stadig lenger oppover. Vi hadde en fantastisk tur opp. Etter litt mat og drikke på toppen, ble det allsang. Først ”Bergens nasjonalsang”, Den nystemte, og deretter ”Swing Low, Sweet Chariot”. Vi fikk applaus fra noen andre turgåere. Bergensværet glimret med sitt fravær. Litt disig på lørdag formiddag, men solen tittet også frem – så vi hadde flott turvær.

 

På kvelden var det god mat og godt drikke i et leid lokale. Vi var i alt 16 personer: Olav, Astrid S-H, Ellen G, Marianne J, Truls, Wenche T, Marte, Maje, Odd Magne, Steinar, Grete B, Dag Sigurd, Lise G, Gry, Gonnie og Gunn.

 

Etter middagen var det tid for litt mimring – og litt alvor. Et minutt stillhet for våre døde medelever før vi fortalte litt om oss selv siden sist, og leste opp alle hilsningene fra de som ikke kunne komme. Det var hyggelig å høre fra så mange.

 

Vi hadde fått beskjed om at vi måtte forlate lokalet senest kl. 02.30. Hvis ikke ville alarmen gå. Vi rakk det så vidt. Stor takk til Astrid og Olav som hadde ordnet alt sammen.

 

De fleste av oss bodde på Montana vandrerhjem. Det var nesten som å være tilbake på Skaga, bortsett fra at vi hadde bad på rommet – heldigvis. Med årene setter vi pris på litt komfort. Maje og Marte følte seg nok ekstra hjemme for gardinene var de samme som på Skaga.

 

Takk til alle for en kjempekoselig og morsom helg.

 

Hilsener og bilder fra jubileet vil bli lagt ut på Skaga-hjemmeside: http://region.hive.no/horten/hfik/skaga/skaga.htm .

 

Neste jubileum ble såvidt diskutert. Det blir kanskje i landlig omgivelser på østlandet (”Mjøsområdet”), f.eks. i september 2010 – 35 år etter at vi begynte på Skaga. Flere alternativer er mulige, men hvis det er noen som bor i nærheten av hverandre som ønsker å arrangere neste treff er det bare å gi beskjed til Olav: olav.langeland@mail.comeller Gunn: gunn.vestli.rogeberg@nordea.com, Olav og Gunn vil være behjelpelige med adresser.

 

Gunn